- ۱ روش صحیح شستن لباس ها را بشناسید!
- چند نکته برای نگهداری از لباس
- ۲.۱ لباس ها را کمتر بشویید.
- ۲.۲ از شوینده های ملایم استفاده کنید.
- ۲.۳ لباس ها را با آب سرد بشویید.
- ۲.۴ لباس ها را دسته بندی کنید.
- ۲.۵ لباس ها را در هوای آزاد قرار دهید.
- ۲.۶ لباس ها را روی رخت آویز خشک کنید.
- ۲.۷ لباس های بافت دار را از رطوبت دور کنید.
- ۲.۸ لباس های لک دار را اول لکه گیری کنید سپس در ماشین لباسشوییی بیندازید.
- ۲.۹ لباس های رسمی و حساس را به خشکشویی بسپارید.
- ۳ روش صحیح شستن لباس
- ۴ آموزش شستن لباس با ماشین لباسشویی در 8 گام
- مرحله 1: جدا کردن لباس ها
- مرحله 2: تعیین دمای آب لباسشویی(دمای 20 درجه و پایین تر لباسها را بدون آسیب و رنگدهی میشورد.)
- مرحله 3: انتخاب اندازه مناسب لباسشویی(بعد از پر کردن ماشین لباسشوییی قسمت بالای مخزن لباسها خالی باشد کافیست.)
- مرحله 4: انتخاب نوع لباس(لباسهای نخی و نخ پنبه با Cotton لباسهای جین و کتان با Denim لباسهای پشمی و بافت با Wool و لباس بچه با Baby careشسته شوند.)
- مرحله 5: ترجیحا لباس بچه تا 4 سالگی جدا از لباس والدین و با مایع مخصوص لباس کودک شسته شود.
- مرحله 6: اضافه کردن شوینده به ماشین لباسشویی(شوینده های مایع برای طولانی شدن عمر ماشین لباسشویی پیشنهاد میشوند.)
- مرحله 7: اضافه کردن لباس ها به ماشین لباسشویی
- مرحله 8: اضافه کردن نرم کننده(برای تاثیر بهتر نرم کننده ، نرم کننده را در مرحله آبکشی ماشین لباسشویی اضافه کنید. در صورتی که فراموش کردید نرم کننده را به مخزن اضافه کنید و روی درجه Rins and spin بگذارید.)
روش صحیح شستن لباس ها را بشناسید!
کنار گذاشتن لباس های مورد علاقه، اتفاق غم انگیزی است که دیر یا زود رخ داده و باید با آن ها خداحافظی کنیم. چه بهتر می شود اگر که این روز دیرتر از حد معمول برسد. خبر خوب این است که با نگهداری دقیق و مراقبت از لباس ها می توان طول عمر آن ها را دو چندان نموده و برای مدت زمان طولانی تری از آن ها استفاده کنیم. شناخت نحوه صحیح شستن لباس و آشنایی با اشتباهات رایج در این راه به ما کمک می کند تا با دقت بیشتری از لباس های خود نگهداری نماییم.
9 نکته برای نگهداری از لباس
در ادامه این مطلب، ۹ نکته آورده شده است که رعایت آن ها به طولانی تر شدن طول عمر لباس ها منجر شده و به سالم نگهداشتن آن ها برای استفاده در مدت زمان بیشتری کمک می کند. با ما همراه باشید.
- لباس ها را کمتر بشویید.
هر چه لباس های شما کمتر در معرض تماس با مواد شوینده قرار بگیرند، طول عمر بیشتری خواهند داشت. این نکته اصلی ترین دلیل برای توصیه ما به شستن لباس ها با دست می باشد؛ چرا که ماشین لباسشویی لباس ها را چندین بار شست و شو داده و آن ها را برای مدت زمانی نه چندان کوتاه در تماس مستقیم با انواع شوینده ها قرار می دهد. این در حالی است که شستن دستی لباس ها با سرعت بیشتری انجام شده و با یک بار شستن صحیح و اصولی، شما را به مقصود خود می رساند.
- از شوینده های ملایم استفاده کنید.
شوینده ها با اهداف متنوع و جهت استفاده در موارد کاربرد مختلف تولید می شوند. پیش از هر کاری شما باید شوینده مناسب برای لباس خود را پیدا کنید؛ در غیر این صورت ممکن است قدرت ماده شوینده شما بیشتر از حد لازم بوده و باعث آسیب دیدن لباس شما شود. علاوه بر این، توجه داشته باشید که استفاده از مواد شوینده به میزان زیاد می تواند منجر به سخت تر شدن آبکشی لباس ها شده و حتی در بافت آن ها باقی بماند. با چندین بار تکرار این اتفاق، بافت لباس شما سریع تر از حد معمول پوسیده خواهد شد.
- لباس ها را با آب سرد بشویید.
همیشه پیش از شستن لباس های خود به برچسب یا لیبل نصب شده روی آن توجه نمایید. مهم ترین نکات در رابطه با نحوه صحیح شستن و نگهداری از هر لباس، از قبیل بیشترین دمای شستشو و … روی این لیبل درج شده است. با این حال تا حد امکان سعی کنید لباس های خود را با آب سرد بشویید تا از چروکیدگی و رنگ رفتگی آن ها جلوگیری نمایید.
- لباس ها را دسته بندی کنید.
پیش از شستن لباس ها، آن ها را بر اساس رنگ و نوع بافت از یکدیگر تفکیک کنید. این کار به شما کمک می کند تا لباس های لطیف و نرم تر با لباس های ضخیم و زبر در تماس نبوده و آسیب نبینند. علاوه بر این، شوینده مناسب برای شستن هر یک از این لباس ها با دیگری متفاوت بوده و تفکیک آن ها به انتخاب پودر لباسشویی مناسب نیز کمک می کند.
- لباس ها را در هوای آزاد قرار دهید.
زمانی که لباس های شما در معرض هوای آزاد قرار می گیرند، جریان هوا به خوبی از آن عبور نموده و مانع از باقی ماندن نم رطوبت در بافت لباس می شود. باقی ماندن رطوبت در بافت لباس یکی از اصلی ترین دلایل پوسیده شدن آن ها به شمار می رود. علاوه بر این، تابش مستقیم نور آفتاب باکتری های احتمالی موجود روی لباس را به طور کامل از بین برده و خاصیت آنتی باکتریال دارد.
- لباس ها را روی رخت آویز خشک کنید.
استفاده از رخت آویز، راه حل جایگزین برای قرار دادن البسه در هوای آزاد می باشد. در صورتی که امکان قرار دادن لباس ها در هوای آزاد برای شما وجود ندارد، از یک رخت آویز استفاده نمایید. با این کار، لباس های شما با فاصله بیشتری نسبت به یکدیگر آویزان شده و امکان عبور هوا از میان آن ها وجود دارد.
- لباس های بافت دار را از رطوبت دور کنید.
محیط های خشک بهترین فضا برای نگهداری از لباس های بافت دار هستند. این دسته از لباس ها به راحتی تغییر شکل و حالت داده و به اصطلاح بافت آن ها کش می آید. به همین علت توصیه می شود که آن ها را از رطوبت دور نگاه داشته و در محیط های خشک قرار دهید. همچنین تا زدن این لباس ها را با آویزان کردن آن ها جایگزین نمایید تا فرم اصلی خود را برای مدت زمان طولانی تری حفظ کنند. با این حال اگر به هر دلیلی مجبور هستید که آن ها را آویزان کنید، بهتر است این کار را پس از پشت و رو نمودن لباس انجام دهید.
- لباس ها را رفو کنید.
به جای دور انداختن و کنار گذاشتن لباس ها، آن ها را رفو کنید. در صورتی که این کار با سلیقه و دقیق انجام شود، می تواند حتی جلوه زیبایی به لباس شما ببخشد. از این کار در ژاپن به عنوان یک هنر یاد می شود.
- خشکشویی های خوب را بشناسید.
ممکن است به هر دلیلی خودتان شرایط شستن صحیح لباس را نداشته و قصد داشته باشید که این کار را به یکی از خشکشویی های اطراف واگذار نمایید. پیش از هر اقدامی باید از کیفیت کار خشکشویی اطمینان حاصل فرمایید. در غیر این صورت ممکن است لباس شما آسیب دیده و پس از چند بار شست و شو از بین برود.
روش صحیح شستن لباس
تا این جا نکاتی برای نگهداری از لباس ها ذکر کرده ایم. همان طور که می دانید، نحوه شستشوی لباس ها نیز تا حد زیادی در طول عمر و حفظ ظاهر سالم و زیبای آن ها تاثیرگذار می باشد. از این رو آشنایی با روش صحیح شستن لباس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
آموزش شستن لباس با ماشین لباسشویی در 9 گام
نحوه شستن لباس در ماشین لباسشویی در ۱۸ مرحله به شرح زیر انجام می شود:
مرحله ۱: جدا کردن لباس ها
لباس های سفید را از لباس های رنگی جدا کنید تا از تغییر رنگ احتمالی آن ها جلوگیری شود. همچنین لباس های هر دسته را مجدد بر اساس جنس به دو دسته لباس های سنگین، شامل لباس های پشمی و پنبه ای، و لباس های سبک، شامل لباس های پلی استر و ابریشم، تقسیم کنید. توجه داشته باشید که لباس های با بافت بسیار ظریف را بهتر است با دست بشویید.
مرحله ۲: چک کردن برچسب لباس
پیش تر هم به اهمیت بررسی اطلاعات درج شده روی برچسب لباس ها اشاره نموده ایم. اطلاعات مهمی در این برچسب ها درج می شود که به شما کمک می کنند تا بتوانید به نحوی بهتر به شستن لباس های خود بپردازید. مواردی از قبیل نکات مهم برای نگهداری از لباس، شستشوی جداگانه، شستن دستی لباس و … از جمله این اطلاعات مهم هستند.
مرحله ۳: تعیین دمای آب لباسشویی
برای انتخاب دمای مناسب آب لباسشویی تنها کافی است به برچسب روی لباس توجه نمایید. یکی دیگر از اطلاعات مهم درج شده روی این برچسب ها، دمای مناسب آب در دو چرخه شست و شو و آبکشی می باشد.
مرحله ۴: انتخاب اندازه بار
ماشین های لباسشویی امکان تنظیم نوع شست و شو بر اساس میزان بار و لباس ها را فراهم نموده اند. اگر حجم لباس های شما حدودا ۱/۴ از فضای ماشین را اشغال کرده است، آن را روی حالت ضعیف تنظیم نمایید. در صورتی که ۲/۴ از آن پر شده، از تنظیمات متوسط و برای ۳/۴ از ظرفیت اصلی ماشین، از تنظیمات بزرگ استفاده نمایید.
مرحله ۵: انتخاب نوع لباس
یکی از امکاناتی که در برخی از ماشین های لباسشویی به چشم می خورد، این است که امکان تنظیم شست و شو برای لباس های سفید و رنگی فراهم شده است. همچنین با تنظیم نوع شست و شو بر اساس سبک یا سنگین بودن لباس ها، می توانید روند این فرایند را به طور کامل کنترل نمایید.
مرحله ۶: شروع کار ماشین لباسشویی
پس از تکمیل تنظیمات، ماشین لباسشویی را روشن نمایید. صبر کنید تا آبکشی لباس ها آغاز شده و حدودا به ۱/۴ برسد، سپس آن را متوقف نمایید.
مرحله ۷: اضافه کردن شوینده به ماشین لباسشویی
درب مخزن مخصوص مواد شوینده را باز نموده و بر اساس حجم لباس ها و میزان کثیف بودن آن ها، مقدار مشخصی از مواد شوینده را در آن بریزید. برای تعیین این مقدار می توانید از جدول درج شده روی بسته بندی محصولات استفاده نمایید. حدودا ۱۰ ثانیه صبر کنید تا ماشین لباسشویی کار کرده و مواد شوینده با آب مخلوط شوند.
مرحله ۸: اضافه کردن لباس ها به ماشین لباسشویی
درب ماشین لباسشویی را باز کرده و لباس ها را به آرامی داخل آن قرار دهید. توجه داشته باشید که بیشتر از ۳/۴ ظرفیت ماشین لباسشویی نباید پر شده باشد. در غیر این صورت، لباس ها به یکدیگر پیچیده و سرعت حرکت آن ها کاهش خواهد یافت.
مرحله ۹: اضافه کردن نرم کننده
استفاده از نرم کننده در فرایند شستن لباس ها دلخواه بوده و می تواند انجام نشود. با این حال استفاده از این ماده به نرم شدن لباس ها کمک نموده و رایحه ای دلپذیر به آن ها می بخشد. توجه داشته باشید که از نرم کننده ها در برخی از موارد نباید استفاده نمایید؛ دستمال ها، لباس ورزشکاران، لباس های آتش نشانی و لباس های دوخته شده از میکرو فایبرها از جمله این موارد هستند.
تکنیک ها و اصول مهم شستن لباس در لباسشویی
باز هم تاکید می کنیم که اولین نکته برای شستن لباس ها، توجه به لیبل آن است. مواردی از قبیل حداکثر دمای مناسب، نحوه شست و شو و … در این برچسب درج می شود. همچنین فراموش نکنید که لباس های خود را پیش از شست و شو دسته بندی نمایید.
برای شستن لباس ها با ماشین لباسشویی باید دمای مناسب و نوع چرخه شست و شو را تعیین نمایید. این تنظیمات بسته به نوع ماشین لباسشویی و لباس های شما متغیر خواهد بود. با این حال قاعده ای کلی برای این کار وجود دارد:
- لباس های سفید و رنگ روشن که خیلی کثیف هستند را ترجیحا با آب گرم بشویید؛ این کار به از بین رفتن لکه ها کمک می نماید.
- از آب سرد برای شستن لباس های تیره استفاده کنید تا رنگ آن ها برای مدت بیشتری ثابت باقی بماند.
ماشین های لباسشویی بر اساس وزن لباس ها دسته بندی می شوند. هنگام خرید ماشین لباسشویی باید به میزان و نوع استفاده خود توجه نمایید تا وسیله ای مناسب کاربرد خود خریداری نمایید. با این حال اگر لباس های شما کمتر از ظرفیت ماشین لباسشویی باشد، بسته به حجم فضای پر شده باید یکی از سه حالت کوچک، متوسط یا بزرگ را برای تعیین نوع فرایند شست و شو انتخاب نمایید.
همان طور که می دانید، لباس های سفید و یا با رنگ های روشن در مقایسه با سایر البسه از حساسیت بیشتری برخوردار هستند. به همین علت توصیه می شود پیش از شستن، آن ها را پشت و رو کنید و به همین صورت برای خشک شدن در هوای آزاد قرار دهید. همچنین بسته به نوع لباس و بافت آن می توانید نسبت به شستن آن ها با دست و یا با ماشین لباسشویی تصمیم گیری نمایید. تعویض روزانه لباس ها نیز از کثیف شدن بیش از حد آن ها جلوگیری نموده و تعداد دفعات شست و شو را کاهش می دهد.
بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که برای شستن لباس ها با ماشین لباسشویی بهتر است از آب گرم و مقدار زیادی مواد شوینده استفاده نمایید. این در حالی است که تمیز شدن اصولی لباس ها نیازمند استفاده از میزان مشخصی پودر لباسشویی می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، استفاده از مواد شوینده بیشتر از حد نرمال، می تواند باعث کثیف تر شدن آن بشود! این کار کف بیشتری در زمان شست و شو تولید می کند که می تواند مانع از خروج آلودگی ها و باکتری ها از بافت لباس شود.
برای شستن لباس ها با ماشین لباسشویی به خط نرمال رسم شده در مخزن مواد شوینده توجه نمایید. استفاده از مواد شوینده به اندازه بیشتر یا کمتر از این اندازه، می تواند مانع از تمیز شدن کامل لباس شده و حتی به آن آسیب بزند.
شستن لباس مشکی در ماشین لباسشویی
لباس های تیره ومشکی بهتر است به تنهایی و جدا از سایر لباس های رنگی شسته شوند. این کار از کمرنگ شدن و یا به اصطلاح بور شدن آن ها جلوگیری می نماید. همچنین استفاده از شوینده مخصوص لباس های مشکی و تیره تاثیر به سزایی در طولانی تر شدن طول عمر لباس ها خواهد داشت.
آموزش شستن دستی لباس
برای شستن لباس ها با دست مراحلی وجود دارد که پیروی از آن ها در دستیابی سریع تر به بهترین نتیجه کمک می کند. در ابتدا یک تشت آب برای در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که دمای آب نباید بیشتر از دمای درج شده روی لیبل لباس باشد. توصیه ما به شما، استفاده از آب سرد برای شستن اغلب لباس ها می باشد. آب گرم می تواند لباس ها را چروکیده کرده و حتی به بافت آن آسیب بزند.
پس از آماده شدن تشت آب، مقدار مناسبی از شوینده مورد نظر خود به آن اضافه کنید تا مخلوطی از آب و کف آماده شود. پودر دستی برف شوینده ای مناسب و با رایحه ای دلپذیر است که بدون ایجاد کوچکترین آسیب، آلودگی های روی لباس ها را به خوبی از بین می برد.
حال نوبت به قرار دادن لباس ها در آب و کف می رسد. لباس را برای چند دقیقه در این تشت قرار دهید تا مواد شوینده به بافت آن وارد شود. پس از گذشت مدت زمان لازم، لباس را به آرامی روی هم کشیده و با ملایمت بشویید.
پس از شستشوی تمام بخش های لباس، آن را آبکشی نمایید. این کار نیز باید با ملایمت و به آرامی انجام شود. در این مرحله نیز استفاده از آب سرد به جای آب گرم توصیه می شود.
خشک کردن لباس های شسته شده با دست
برای خارج کردن آب از بافت لباس، آن را به آرامی فشار دهید. سپس یک حوله تمیز و خشک بردارید و لباس شسته شده را روی آن قرار دهید. حال با لوله کردن و فشردن حوله و لباس، رطوبت اضافی از بافت لباس خارج شده و جذب حوله می شود. پس از جدا کردن لباس از حوله، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا به طور کامل خشک شود.
توجه داشته باشید که حتما پیش از شستن لباس ها، از ثبات رنگ آن ها مطمئن شوید. برای این کار تنها کافی است که یک تشت آب حاوی مقدار کمی مواد شوینده آماده نموده و لباس مورد نظر خود را در آن قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه، آب تشت را چک کنید. در صورتی که رنگی شده باشد باید حتما این لباس را به تنهایی بشویید، در غیر این صورت محدودیتی برای شستن آن همراه با سایر لباس ها وجود ندارد.
شستن لباس با شامپو
شامپوها اغلب کف زیادی ایجاد می کنند، به همین علت استفاده از آن ها برای شستن لباس توصیه نمی شود. کف زیاد ناشی از شامپو عملکردی مشابه با استفاده از پودر دستی برای ماشین لباسشویی خواهد داشت؛ ممکن است به خوبی از بافت لباس خارج نشده و باعث پوسیده شدن آن شود. همچنین آبکشی لباس نیز سخت تر شده و انجام آن نیاز به صرف زمان بیشتری خواهد داشت.
در نهایت مهم نیست که شما چه لباسی و از چه برندی خریداری میکنید ، تا زمانی که شیوه درست نگهداری آن نوع پارچه را رعایت نکنید لباس ها زودتر از آن چیزی که فکر میکنید فرسوده میشوند .
فروشگاه لباس لیرا